Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentar AUR: Cei care au murit în urma vaccinului anti-Covid să fie despăgubiți!

eastweststream.com
vaccin Variola

Deputatul AUR Sorin Muncaciu a cerut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, compensări pentru cadrele medicale "care au murit în urma vaccinului" anti-COVID, relatează Agerpres.

Intervenţia deputatului a avut loc la dezbaterea pe articole a proiectului de Lege pentru aprobarea OUG nr. 18/2021 privind modificarea şi completarea art. 8 din OUG 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă.

"Bineînţeles că vom vota pentru compensarea personalului medical din timpul pandemiei, dar este vorba despre şi o altă compensaţie pe care ar trebui să o instituim. Este vorba de compensaţia pentru acei doctori şi asistente din personalul medical care au decedat sau au rămas schilodiţi de pe urma vaccinului. Acest lucru ar trebui ca domnul ministru al Sănătăţii să ni-l raporteze - câţi medici şi câţi asistenţi au pierit sau au rămas schilodiţi din cauza vaccinului. E timpul ca să ridicăm acest văl de ignoranţă NU vrem să vorbim despre reacţii adverse ale vaccinului, dar într-o zi va trebui să o facem şi cei care au forţat şi au încercat să impună prin coerciţiune vaccinarea vor trebui să plătească", a susţinut Muncaciu. Muncaciu nu a prezentat și dovezi pentru afirmațiile făcute.

Deputata USR Diana Stoica, venită la microfon, i-a rugat pe "colegii de la AUR, care au probabil pe conştiinţă sute de morţi din cauza nevaccinării împotriva COVID, să înceteze cu aceste aberaţii de reacţii adverse". "Vaccinurile salvează vieţi de sute de ani, domnule Muncaciu, sunteţi doctor, este o ruşine ceea ce faceţi aici!", i-a transmis Diana Stoica.

În replică, Sorin Muncaciu a susţinut că vaccinurile făcute de generaţia lui erau concepute în anii '60 - '70, "vaccinuri cu o altă structură şi o altă testare". "Acest vaccin nu a fost testat şi mai mult decât atât toate minciunile pe care ni le-aţi vândut de la această tribună că vaccinul este sigur şi că cetăţenii români care se vor vaccina nu vor transmite boala au fost nişte minciuni", a afirmat Muncaciu.

Proiectul de Lege care a fost dezbătut luni are ca obiect de reglementare aprobarea OUG nr. 18/2021 prin care se instituie acordarea stimulentului de risc şi altor categorii de personal medical, pentru a nu se crea discriminări, propunându-se reglementarea expresă ca aceste categorii de persoane, prevăzute la art. 8 alin. (1), să beneficieze de un singur stimulent lunar, chiar dacă îşi desfăşoară activitatea în una sau mai multe unităţi angajatoare sau cabinete medicale.

De asemenea, se urmăreşte clarificarea noţiunii de "pacient suspect" şi instituirea normei conform căreia pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 8 să se elaboreze norme metodologice aprobate prin ordin al preşedintelui CNAS.

Proiectul de lege urmează să primească votul final zilele următoare, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.