Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentari din Iran avertizează că ar putea fi revolte în universităţi dacă nu sunt eliberaţi studenţii arestaţi în timpul protestelor

wired.com
violente protest iran

Parlamentari din Iran au avertizat marţi că ar putea izbucni revolte în universităţile din ţară dacă studenţii arestaţi în timpul protestelor antiguvernamentale nu sunt eliberaţi imediat, relatează DPA. Potrivit agenţei de presă ISNA, 40 de deputaţi au trimis o scrisoare preşedintelui Hassan Rowhani şi ministrului justiţiei Amoli Larijani cerând eliberarea studenţilor arestaţi conform Agerpres.

Peste 3.000 de manifestanţi au fost arestaţi în timpul protestelor antiguvernamentale care au început la 28 decembrie, potrivit unor cifre difuzate de parlament. Dar surse judiciare afirmă că numărul arestărilor este de 622 şi câteva persoane au fost eliberate deja pe cauţiune. Nu au fost furnizate alte informaţii privind numărul persoanelor reţinute încă.

Începând din 28 decembrie şi până la începutul lunii ianuarie în Iran au avut loc în câteva zeci de oraşe manifestaţii antiguvernamentale, unele degenerând în violenţe în urma intervenţiei forţelor de ordine.

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi un număr necunoscut de protestatari au fost arestaţi în cele şase zile de demonstraţii, care au fost cea mai mare provocare pentru regimul de la Teheran de la manifestaţiile din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.