Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentari PSD vor să oblige primăriile să facă adăposturi pentru câini și pisici

www.stirileprotv.ro
câine, câini, animale

Mai mulți parlamentari din PSD au depus la Senat, în procedură de urgență,un proiect legislativ care prevede obligarea Consiliilor locale de a amenaja adăposturi pentru animale de talie mare în fiecare județ și amenajarea de servicii specializate pentru gestionarea situațiilor câinilor și pisicilor, potrivit Mediafax.

Citește și: Raed Arafat amenință că pleacă din România. Fondatorul SMURD: Pentru ce am făcut în țara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil .

„ Proiectul prevede obligația Consiliilor locale ale unităților administrativ-teritoriale de a amenaja în funcție de necesități, servicii specializate pentru gestionarea situației câinilor, pisicilor și a altor animate, cu denumirea obligatorie de Serviciul Public de Gestionare a câinilor, pisicilor și a altor animale. Acest lucru se poate realiză prin transformarea centrelor de exterminare a câinilor, a celui mai bun prieten al omului în centre de protecție a animalelor. Pe lângă adăposturile pentru câini și pisici se vor amenaja și adăposturi pentru animale de talie mare, la nivelul fiecărui județ”, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ.

Inițiativa este depusă, în procedură de urgență, de mai mulți parlamentari din PSD, printre care Toma Ilie și Natalia Intotero.

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.258 din 26 septembrie 2013 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgentă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpan a fost înregistrată la Senat, ca primă Cameră sesizată.

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare? .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.