Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentari ruşi vor desfăşurarea alegerilor prezidenţiale în ziua când s-a anexat Crimeea

ucraina vs rusia

Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a propus marţi organizarea alegerilor prezidenţiale de anul viitor pe data de 18 martie, ziua când Rusia marchează anexarea Crimeii, transmite agenţia EFE. 'Acea zi va fi o duminică, astfel că se pot desfăşura atunci alegeri (...) Iar faptul că ea coincide cu o aniversare atât de minunată, pe care o sărbătorim de câţiva ani, este foarte bine', a spus Viaceslav Volodin.

El nu este însă primul care a formulat această propunere, doi senatori ruşi vorbind şi ei zilele trecute despre organizarea scrutinului prezidenţial în ziua când este marcată anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, acţiune denumită în Rusia 'reunificare'. Cei doi senatori au venit şi cu o propunere legislativă care să permită desfăşurarea alegerilor pe 18 martie, întrucât legislaţia în vigoare prevede că acest scrutin trebuie programat în a doua duminică din luna când s-au desfăşurat alegerile precedente, astfel că data, conform legii actuale, ar trebui să fie 11 martie, conform Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin încă nu a anunţat dacă va candida din nou, dar cei mai mulţi comentatori cred că o va face şi va rămâne la putere până în anul 2024, întrucât Constituţia permite două mandate prezidenţiale consecutive, iar durata acestui mandat este de şase ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.