Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii britanici vor putea vota șapte modificări la acordul de Brexit negociat de Theresa May cu UE

Agerpres
Theresa May

Parlamentarii britanici vor avea oportunitatea de a vota marţi asupra a până la şapte modificări propuse la acordul de Brexit negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană, a declarat marţi preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, citat de Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

Bercow a precizat că el a selectat cele şapte amendamente, printre care şi cel propus de parlamentarul conservator Graham Brady, care cere ca aşa-numitul "backstop" nord-irlandez, un mecanism menit să prevină o frontieră dură în insula Irlanda după Brexit, să fie scos din acord şi înlocuit cu "aranjamente alternative".

De asemenea, el a selectat un amendament propus de deputata laburistă Yvette Cooper, care încearcă să transfere controlul asupra Brexitului de la guvernul lui May la Parlament. Dacă acesta va fi votat, el ar putea avea un efect important, furnizându-le parlamentarilor care vor să blocheze, să întârzie sau să renegocieze Brexitul o posibilă cale legală, potrivit Reuters.

Amendamentele vor fi votate unul câte unul, începând cu ora 19.00 GMT. Fiecare vot va dura circa 15 minute şi rezultatul va fi citit în Parlament.

Premierul britanic Theresa May doreşte redeschiderea negocierilor asupra acordului privind Brexitul încheiat la sfârşitul anului trecut cu Uniunea Europeană, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al premierului, chiar înainte ca deputaţii britanici să dezbată şi să supună la vot o serie de amendamente la acest acord.

Vorbind în faţa miniştrilor ei, Theresa May a spus, potrivit agenţiei Press Association, că doreşte să revină ''cât mai repede'' în faţa Camerei Comunelor cu un acord revizuit care să fie supus votului deputaţilor, data ţintă fiind 13 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.