Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii dau undă verde la pensiile speciale aleșii locali: se rezolvă și conflictul de interese

www.gazetadesud.ro
comisia parlamentara

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ va dezbate și vota, miercuri ora 13.00, prevederile referitoare la incompatibilitățile aleșilor locali, conflictul de interese, precum și cele legate de pensiile speciale ale primarilor și președinților consiliilor județene.

Citește și: Valer Dorneanu, ieșire EXPLOZIVĂ: replică pentru Klaus Iohannis și explică situația lui Petre Lăzăroiu

"A rămas amânată ca să vadă dacă Ministerul Dezvoltării găsește o soluție. Sunt două idei. Noi am mers pe ideea de contributivitate pe ultimele șase luni consecutiv, sistemul care este și la parlamentari. MDRAP va veni cu un punct de vedere. Este o chestiune foarte importantă pentru autoritățile locale. Până acum toți banii din redevențe mergeau la bugetul de stat. Acum 80% rămân la nivel local. Cu siguranță se va da și vot (n.r. - în Comisie) pentru că trebuie să închidem toate articolele. Până în 11 iunie trebuie discutat la Senat, dacă nu este adoptare tacită. Trebuie făcut și raportul. N-au rămas decât discuțiile tranzitorii, cea cu pensiile speciale și a mai rămas ceva legat de incompatibilități", a declarat deputatul PNL Florin Roman, pentru MEDIAFAX.

În ședința din 29 mai, membrii Comisiei speciale au decis amânarea discuțiilor asupra amendamentelor care vizează pensiile speciale a fost motivată de forul de specialitate prin faptul că trebuie solicitate puncte de vedere de la Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Dezvoltării Regionale, în contextul în care, în 2016, au existat două decizii de neconstituţionalitate ale Curţii Constituţionale a României (CCR) asupra Legii privind pensiile speciale pentru aleşii locali.

Membrii Comisiei nu au votat nici asupra articolului 247 - "Raporturile de muncă sau de serviciu deţinute anterior", art. 262 intitulat "Incompatibilităţi pentru primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean", art. 263 referitor la "Incompatibilităţi pentru consilierii locali şi judeţeni" şi art 266 - "Situaţii de conflict de interese".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.