Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii lucreaza de zor la pensiile lor speciale

vot parlament

Parlamentarii lucreaza de zor la o serie de modificari legislative pentru a putea sa primeasca din nou pensii speciale, eliminate de Guvernul Boc in 2010. Acestea vor fi calculate in raport cu indemnizatia de parlamentar si in raport cu numarul de mandate efectuate.

"Se inscrie in logica de pana acum de a repara ce s-a stricat in guvernarea Boc, sa readucem situatia la nivelul din 2010. Formula de calcul a izvorat din experienta parlamentara europeana - 0,55% din indemnizatia lunara a unui parlamentar si numarul de mandate:

pentru un mandat - 1.500 de lei

pentru 3 mandate - 4.000 de lei

mai putin de 6 luni - nu beneficiezi de pensie", a explicat a explicat deputatul PSD Petre Daea.

El a aratat ca este nevoie de aceste pensii pentru ca activitatea de parlamentar nu este purtatoare de spor de vechime, adica nu este luata in calcul atnci cand se calculeaza vechimea in campul muncii.

"Impactul (n.r. bugetar) este foarte mic. Sunt undeva la 130 de fosti parlamentari. Mai am si eu un pic si ies la pensie - pentru 47 de ani de contributie primesc o pensie de 2.300 de lei si sunt 15 ani (n.r. cat am fost parlamentar) cand eu nu am beneficiat de spor de vechime. Voi primi si 4.000 de lei pensie de parlamentar.

Sunt si alte categorii care au beneficiat de aceste mecanisme de calcul pentru pensii - sunt si cei din justitie", a explicat Petre Daea.

El a aratat ca proiectul de lege este inca in lucru si a fost semnat de foarte multi parlamentari, atat de la Putere cat si de la Opozitie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.