Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii PMP nu vor vota moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Dezvoltării Ion Ştefan

Inquam Photos / Octav Ganea
Ion Ștefan

Parlamentarii PMP nu vor vota moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Dezvoltării Ion Ştefan, care reprezintă "o mostră colosală de ipocrizie", a declarat, marţi, în plenul Camerei, liderul deputaţilor PMP Marius Paşcan, potrivit Agerpres.

"Moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării reprezintă încă o mostră colosală de ipocrizie şi pe alocuri evidenţiază din nou demagogia din partea PSD şi a sateliţilor săi parlamentari. PMP nu susţine că ministrul Ion Ştefan, cunoscut drept 'Grindă', ar fi vreun far călăuzitor pe timp de furtună pentru România atât de dornică de investiţii în infrastructură. Dar, având în vedere cum au gestionat cei de la PSD domeniul dezvoltării României în ultimii 8 ani, iniţiatorii moţiunii s-ar fi cuvenit să tacă chitic. Domnilor preşedinţi, Tăriceanu, Ciolacu şi Ponta, românii nu au uitat că Ministerul Dezvoltării este fosta feudă a lui Liviu Dragnea, adică un fost tovarăş (...) al actualei conduceri a PSD şi al altora", a afirmat Paşcan.

El a susţinut că, "după cum era cunoscut anterior, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice era locul de unde banii românilor se converteau în instrumente politice şi resurse pe persoană fizică spre desfătarea baronilor roşii locali".

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

"Nu am uitat nici că pe acolo a trecut şi doamna Sevil Shhaideh, care, din postura de secretar de stat, parafa documentaţia administrativă pentru ca Insula Belina, în proprietatea statului, să fie preluată de Liviu Dragnea prin intermediari. (...) Din această perspectivă moţiunea simplă poate fi interpretată mai degrabă ca o tentativă de a şterge urmele, de a face uitat ce s-a întâmplat în urmă cu doar câteva luni. Vă oferim o piedică în calea uitării şi reamintim românilor traumele provocate ţării prin guvernările risipitoare, scandaloase, concentrate pe profitul baronilor locali şi protejarea infractorilor. (...) Practic, ministrul Grindă, cum vă place dumneavoastră să-l porecliţi pe ministrul Dezvoltării, a făcut în 6 luni şi jumătate mai mult decât au făcut pesediştii în 6 ani. Ritmul este în continuare lent, există riscul dezangajării fondurilor europene aferente exerciţiului financiar 2014 - 2020, dar măcar s-au mai mişcat lucrurile", a mai spus Paşcan.

Acesta a arătat că reorganizarea internă de la minister este "un pas spre înainte".

"Acea instituţie colcăia de persoane fără obiectul muncii, angajate exclusiv pe criterii politice. Probabil, asta v-a şi scos din minţi, că a venit un ministru care a început să facă rânduială pe fosta feudă a lui Dragnea. (...) PMP se desparte fundamental, atât de PSD, cât şi de PNL în ceea ce priveşte PNDL, celebrul program al mituirii primarilor. (...) PMP nu votează moţiunea simplă, dar vă solicităm, domnule ministru, cu fermitate, să revizuiţi PNDL, altminteri rămâne un instrument al clientelei politice şi o sursă de corupţie politică", a transmis deputatul PMP.

Votul asupra moţiunii simple va fi dat săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.