Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarul Alfred Laurențiu (PSD): 'Susțin protestul celor din HoReCa!'

Facebook
Alfred Laurentiu

Parlamentarul PSD, Alfred Laurențiu, susține protestul celor din industria HoReCa. El arată într-o postare pe Facebook faptul că această industrie are de suferit prin eliminarea voucherelor de călătorie și prezintă propunerile hotelierilor pentru relansarea sectorului.

„În intervalul 12-12.30 patronii de hoteluri și restaurante au ieșit alaturi de angajații din HORECA în fața localurilor pentru a protesta la nivel national

Guvernul Cîțu dă lovitura de grație antreprenorilor din turismul românesc, după loviturile repetate pe care le-au încasat anul trecut. A anulat oficial toate voucherele pentru anul 2021, adică ultima gură de oxigen la care mai spera acest sector pentru a putea supraviețui.

Cu cât restricțiile continuă, iar Guvernul condus de Cîțu întârzie să le plătească ajutorul promis, tot mai multe restaurante si hoteluri își inchid ușile definitiv. Astăzi, patronii si angajatii restaurantelor au protestat din nou.

Anul trecut, în luna august, antreprenorii au mai avut un protest. Atunci au protestat pentru a primi despăgubiri financiare și împotriva restricțiilor Covid. Aceste despăgubiri pe care nu le-au primit nici în prezent i-a determinat să iasă din nou la protest. Autoritățile le-au promis despăgubiri de 2 miliarde euro, iar până acum, spun reprezentanții HoRa pierderile au ajuns la 5 miliarde de euro în total.

In acest sens HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) vine cu patru propuneri concrete pentru a putea supraviețui în condiții de impredictibilitate pandemică∶

● Industria ospitalității să fie decuplată de la rata de incidență de 3% la mia de locuitori. Până la aceasta dată nu există studii desfășurate în România care să ateste că restaurantele, care respectă în totalitate toate normele sanitare, sunt factori de risc în răspândirea virusului SARS-COV 2.

● Dacă se va decide menținerea închiderii restaurantelor, guvernul să pregătească fonduri sau programe cu aplicabilitate imediată pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, în vederea achitării plății chiriilor, utilităților, materiilor prime etc.

● Orașele care reprezintă și centre universitare, cu infrastructură complexă, atât în zona de afaceri, a educației, dar și a sănătății, să fie evaluate proporțional, obiectiv și transparent în raport cu numărul de teste efectuate, în comparație cu alte localități unde se poate observa un volum extrem de scăzut de testare.

● Posibilitatea participării a unui reprezentant HoReCa în ședințele comitetului județean pentru situații de urgență astfel încât, pe viitor, să poată fi prevenite sau chiar evitate situațiile care au dus la închiderea activității după doar patru zile de funcționare.

Să nu uităm că HORECA reprezenta, înaintea pandemiei, un important contribuabil la bugetul de stat, o industrie cu aproape 400.000 de mii de locuri de muncă, împărțită în peste 120.000 de firme, fiind totodată prima fațetă de pe cartea de vizită a ROMÂNIEI”, a spus Alfred Laurențiu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.