Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarul eurosceptic britanic Jacob Rees-Mogg, desemnat ministru pentru oportunităţi privind Brexitul

bbc.com
Jacob Rees-Mogg

Parlamentarul eurosceptic britanic Jacob Rees-Mogg a fost desemnat ministru pentru oportunităţi privind Brexitul, a anunţat marţi biroul premierului Boris Johnson, potrivit Reuters.

Aceasta este prima numire din cadrul unei aşteptate remanieri, de mică amploare, a guvernului britanic, în contextul în care premierul Boris Johnson încearcă să tempereze parlamentarii furioşi din cauza mai multor scandaluri, printre care cel cauzat de dezvăluirile despre petrecerile desfăşurate în Downing Street 10 în plin lockdown.

Rees-Mogg, care va avea în portofoliu şi eficienţa guvernamentală, este unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai Brexitului.

Săptămâna trecută, premierul Boris Johnson le-a promis parlamentarilor că va opera unele modificări în guvern. Patru dintre colaboratorii săi apropiaţi au demisionat joi.

''Este vorba despre a face schimbări atât în munca din Downing Street 10, cât şi pentru a consolida acea relaţie între cabinet, parlament şi Downing Street 10 şi cred că acesta este lucrul pe care trebuie să-l urmărim'', a explicat un purtător de cuvânt al premierului britanic, potrivit Agerpres.ro.

După ce a făcut noile numiri în echipa sa din Downing Street, Boris Johnson a trecut la remanierea echipei de parlamentari ('whips') a căror sarcină este să se asigure că aleşii Partidului Conservator votează în concordanţă cu dorinţa guvernului.

Şef al acestei echipe a devenit un apropiat al premierului, Chris Heaton-Harris, care îl înlocuieşte pe Mark Spencer. Acesta din urmă va fi de acum lider al Camerei Comunelor, preluând astfel poziţia deţinută până acum de Jacob Rees-Mogg.

Parlamentarul Andrew Griffith a fost numit şef al departamentului de politici al premierului, iar Stephen Barclay a devenit şef al personalului.

De asemenea, noul director de comunicare este Guto Harri, un fost coleg de-ai lui Boris Johnson.

Lideri ai opoziţiei laburiste, dar şi câţiva parlamentari conservatori i-au cerut lui Johnson să demisioneze întrucât ar fi indus în eroare parlamentul, acuzaţie respinsă de premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.