Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarul olandez anti-islam Geert Wilders închide concursul caricaturilor cu Mahomed, la câteva ore după lansare

Geert Wilders Facebook
Geert Wilders

Parlamentarul olandez anti-islam Geert Wilders a declarat, duminică, că a închis un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, la numai câteva ore după anunţul lansării acestui eveniment contestat, informează Reuters potrivit Agerpres.

Într-o postare publicată pe Twitter duminică dimineaţă, Wilders a spus că atenţia internaţională asupra concursului arată importanţa libertăţii de exprimare. 

"Misiune îndeplinită. Sfârşitul concursului", a scris el deasupra unei poze cu ceea ce a spus că este desenul câştigător, înfăţişând un bărbat ce pare mânios, cu barbă. 

Reprezentarea grafică a profetului Mahomed este în mod tradiţional interzisă în islam ca idolatrie. Caricaturile sunt considerate de majoritatea musulmanilor puternic ofensatoare. 

Wilders a anulat un concurs similar în august anul trecut după ce poliţia a arestat un bărbat care ameninţase că-l va ucide în legătură cu acest plan. 

La acea vreme, planurile de a lansa concursul au provocat de asemenea demonstraţii de amploare în Pakistan şi Wilders a declarat că pericolul violenţei împotriva unor oameni nevinovaţi era prea mare. 

Partidul Libertăţii anti-Islam al lui Wilders este al doilea ca mărime în parlamentul olandez, dar nu face parte din guvern

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.