Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul, moment special, înainte de învestirea Guvernului Dăncilă / UPDATE

captura
moment de reculegere Parlament Verestoy Attila

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit în plenul reunit pentru votul de învestitură a Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

La începutul ședinței, senatorii și deputații au ținut un moment de reculegere în memoria lui Verestoy Attila, senator UDMR, care a decedat săptămâna trecută.

Verestoy Attila era singurul parlamentar cu mandate neîntrerupte încă din anul 1990.

"Cu profundă tristeţe tristeţe anunţăm trecerea în nefiinţă a celui care a fost colegul nostru senatorul Verestoy Attila. A fost membru fondator al UDMR, contribuind semnificativ prin activitatea lui la construcţia politică a formaţiunii noastre şi poziţionării euroatlantice a acesteia încă din primii ani ai Parlamentului postdecembrist. Spirit combativ, întotdeauna bine pregătit şi gata de acţiune, cu sclipirea celui care întotdeauna găseşte şi propune soluţii, a îndeplinit în timpul a mai mult de opt mandate de senator funcţii importante - secretar şi chestor al Biroului permanent şi a condus pentru 12 ani, în calitate de lider, grupul senatorilor UDMR. Adept al dialogului constructiv, Verestoy Attila rămâne un model al necesităţii dialogului constructiv în politică şi al obligativităţii de a căuta întotdeauna soluţii. A dispus de arta negocierii politice care a avut la bază crezul său politic de a găsi puncte de legătură între majoritate şi minoritate şi de a aduce în atenţia decidenţilor pe căi democratice parlamentare nevoile şi aspiraţiile comunităţii maghiare din România", a afirmat, luni, în plenul Parlamentului, Kelemen Hunor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.