Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul austriac a votat: Românii rămân fără bani

EuropeWord
austria

Străinii şi familiile mari, inclusiv românii, vor fi principalele categorii vizate de reduceri ale beneficiilor sociale în Austria, în baza unei reforme care a fost votată joi în parlament de partidele de dreapta la putere în Austria, relatează dpa.

Deşi cuantumul minim standard al beneficiilor sociale este stabilit la 885 de euro pe lună, străinii vor primi cu 300 de euro mai puţin începând din iunie, cu excepţia situaţiei în care dau dovadă de aptitudini medii de germană sau avansate de engleză, informează agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Omul lui Băsescu reacționează, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat propunerea: ‘Nu renunțăm’

Părinţii vor primi 221 şi respectiv 133 de euro pentru primul şi al doilea copil, dar numai 44 de euro pentru fiecare copil în plus.

Noile reglementări îi afectează în special pe imigranţi, care au tendinţa de a avea mai mulţi copii decât austriecii, notează dpa.

Citește și: ANAF face anunțul mult așteptat! Datoriile românilor vor fi șterse

"Numărul străinilor care primesc beneficii sociale minime trebuie limitat în favoarea austriecilor nevoiaşi", a declarat parlamentarul Dagmar Belakowitsch, membru al Partidului Libertăţii (FPOe) în cadrul legislativului.

"Aptitudinile de germană sunt o cerinţă cheie pentru integrarea pe piaţa muncii şi pentru funcţionarea societăţii noastre", a declarat şeful grupului parlamentar al Partidului Popular austriac, August Woeginger.

Citește și: Lovitură pentru șeful Aeroportului Otopeni! Ministrul Transporturilor i-a dat lovitura de grație

Din media de 239.000 de persoane care au primit acest tip de beneficii în 2017, aproape jumătate erau străini şi aproape o treime refugiaţi, potrivit celor mai recente statistici oficiale.

Opoziţia liberală şi partidele de stânga au criticat amendamentele reformei beneficiilor sociale, afirmând că adâncesc diviziunile sociale şi alimentează sărăcia.

Citește și: Vești importante pentru șoferi! Modificări importante pentru cei care au permis de conducere categoria B

"Este credinţa noastră fermă că nu trebuie să stigmatizăm anumite grupuri sau persoane", a declarat şefa Partidului Social-Democrat, Pamela Rendi-Wagner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.