Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul bulgar a votat favorabil numirea procurorului general Sotir Ţaţarov la conducerea comisiei guvernamentale de combatere a corupţiei

Bulgaria-flag-600x409

Parlamentul bulgar a votat miercuri favorabil numirea procurorului general Sotir Ţaţarov la conducerea comisiei guvernamentale de combatere a corupţiei, informează agenţiile BTA şi DPA, potrivit Agerpres.

Denumită Comisia pentru combaterea corupţiei şi confiscarea activelor dobândite ilegal (Counter-Corruption and Unlawfully Acquired Assets Forfeiture Commission - CCUAAFC), această instituţie a fost condusă până pe 31 iulie de Plamen Georgiev, care şi-a dat demisia în urma unui scandal în care a fost acuzat că a omis să menţioneze în declaraţia de avere un apartament de lux. Între timp, el a fost numit consul general al Bulgariei la Valencia (Spania).

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

Sotir Ţaţarov va fi înlocuit în postul de procuror general de adjunctul său Ivan Gheşev, a cărui numire a provocat de asemenea controverse. Procedura de desemnare a acestuia, susţinută de organizaţii ale procurorilor şi comisarilor din poliţie, a fost în schimb criticată de consiliul suprem al avocaţilor şi de organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.

La 12 ani de la aderarea sa la UE, Bulgaria rămâne cea mai coruptă ţară din blocul comunitar, conform clasamentului realizat de Transparency International. Cu toate acestea, Comisia Europeană a apreciat în octombrie că progresele realizate de Bulgaria sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în timp ce pentru România toate condiţionalităţile din raportul pe 2018 rămân deschise, dar, înaintea unei decizii finale, Comisia va lua în considerare şi observaţiile Consiliului UE şi ale Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.