Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Cataloniei a votat o rezoluţie prin care solicită abolirea monarhiei

facebook.com
Catalonia parlament

Parlamentul Cataloniei a votat joi o rezoluţie prin care solicită abolirea monarhiei în Spania, fapt ce a provocat o reacţie dură din partea premierului spaniol Pedro Sanchez, care a ameninţat cu înaintarea unei acţiuni în justiţie, calificând documentul adoptat de către legislativul catalan drept 'inacceptabil', a transmis, din Madrid, AFP preluată de Agerpres.

Mişcările separatiste şi coaliţia de stânga (antiindependenţă) En Comu Podem (Împreună Putem) şi-au unit vocile pentru a vota în favoarea unei rezoluţii în care condamnă 'intervenţia regelui în conflictul catalan' şi cer 'desfiinţarea unei instituţii depăşite şi nedemocratice precum monarhia'.

Regele Felipe al VI-lea face obiectul unor critici în provincia spaniolă Catalonia, mai ales din cauza discursului său ferm împotriva separatiştilor catalani în timpul crizei din toamna trecută.

Socialistul Pedro Sanchez a manevrat până în prezent cu mare prudenţă relaţiile cu separatiştii catalani, cu care restabilise dialogul de la venirea sa la putere, propunând chiar un referendum privind o mai mare autonomie pentru Catalonia, dar respingând orice referendum asupra autodeterminării.

Sanchez a venit la conducerea guvernului spaniol la 1 iunie, după o moţiune de cenzură împotriva conservatorului Mariano Rajoy din partea stângii radicale, a naţionaliştilor basci şi separatiştilor catalani, fără al căror sprijin nu ar putea guverna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.