Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul chilian a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex

Euronews
gay

Parlamentul chilian a aprobat marţi căsătoria între persoane de acelaşi sex şi dreptul acestor cupluri de a adopta copii, informează AFP.

Proiectul legislativ a primit mai întâi aprobarea Senatului, cu 21 de voturi pentru, opt împotrivă şi trei abţineri, urmată imediat de cea a Camerei Deputaţilor (82 de voturi pentru, 20 împotrivă şi două abţineri).

Textul fusese depus în parlament în 2017, la iniţiativa fostei preşedinte socialiste Michelle Bachelet, în cel de-al doilea său mandat (2014-2018).

Proiectul a fost în mod constant combătut de blocul cel mai conservator al dreptei chiliene la putere, dar a obţinut totuşi o majoritate de voturi 'pentru' în fiecare etapă a procesului legislativ într-un parlament dominat de opoziţie, potrivit Agerpres.ro.

Textul are sprijinul actualului preşedinte, conservatorul Sebastian Pinera, care trebuie să-l promulge.

'Prin aprobarea căsătoriei pentru toţi, Chile a atins o etapă istorică şi decisivă pentru progresul şi consolidarea drepturilor omului ale cuplurilor de acelaşi sex şi ale familiilor homoparentale, care au fost toate, fără distincţie, discriminate şi încălcate de la originile ţării noastre', a subliniat într-un comunicat Mişcarea pentru integrarea şi eliberarea homosexuală (Movilh), care milita de mai mulţi ani pentru autorizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Chile se alătură astfel celor în jur de 30 de state care au autorizat căsătoria între persoane de acelaşi sex. Printre aceste state se află şi ţările latino-americane Costa Rica, Ecuador, Columbia, Brazilia, Uruguay, Argentina şi 14 din cele 32 de state ale federaţiei mexicane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.