Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul cipriot cere ridicarea sancţiunilor europene contra Rusiei

cipru

Parlamentul cipriot a votat joi o rezoluţie cerând guvernului să acţioneze pentru ridicarea sancţiunilor Uniunii Europene (UE) contra Rusiei, considerându-le "contraproductive", informează AFP. O majoritate de 33 de deputaţi (din 56) au votat în favoarea textului şi 17 ai partidului la putere DISY (dreapta) s-au abţinut.

UE a impus sancţiuni severe contra Rusiei în vara anului 2014, din cauza presupusei implicări a Moscovei în conflictul din Ucraina. Acestea au fost prelungite cu şase luni la 1 iulie. În textul lor, parlamentarii ciprioţi afirmă că sancţiunile contra Rusiei s-au dovedit "contraproductive şi în niciun caz nu au ajutat la rezolvarea crizei din Ucraina". Sancţiunile "au afectat în mod negativ comerţul şi relaţiile economice dintre Rusia şi Cipru", lovit puternic de o criză financiară în 2013 şi care a ieşit din recesiune abia în 2015, adaugă textul.

Cipru, membru al UE din 2004, întreţine relaţii bune cu Rusia. Insula mediteraneană numără o mare comunitate rusă, aminteşte France Presse. Rezoluţia parlamentului cipriot a fost salutată de Rusia. "Acest rezultat al votului este imaginea voinţei unei majorităţi covârşitoare a populaţiei Ciprului pentru restaurarea cu Rusia a legăturilor comerciale şi economice reciproc benefice", a reacţionat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.