Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Croaţiei a aprobat proiectul de buget pe 2019, ce prevede un deficit bugetar de 0,4% din PIB

predsjednica.hr
presedinte croatia

Parlamentul Croaţiei a aprobat luni proiectul de buget pe 2019, ce prevede un deficit bugetar de 0,4% din PIB, uşor sub nivelul previzionat pentru acest an, de 0,5% din PIB, transmite Reuters preluată de Agerpres.

De asemenea, proiectul se bazează pe un avans al economiei de 2,9% anul viitor, faţă de o expansiune de 2,7% estimată pentru acest an.

Cel mai nou stat membru al Uniunii Europene a promis să continue măsurile de consolidare fiscală, ca parte a planului de a adopta euro în următorii şase-şapte ani.

Guvernul vrea să reducă datoria publică cu încă trei puncte procentuale, de la 74,6% din PIB - nivelul previzionat pentru sfârşitul acestui an.

Veniturile bugetare pentru 2019 ar urma să crească cu 5,5%, la 136,1 miliarde kuna (16,40 miliarde de lire sterline), în timp ce cheltuielile ar urma să înregistreze un avans de 5,1%, la 141,3 miliarde kuna.

Totuşi analiştii avertizează că lipsa măsurilor de stimulare a investiţiilor şi a mediului de afaceri, adminstraţia publică costisitoare, lipsa forţei de muncă calificate şi frecventele schimbări ale reglementărilor reduc potenţialul de creştere al economiei croate pe termen lung la puţin peste 1-2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.