Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul de la Seul va decide prin vot dacă o destituie pe şefa statului

www.koogle.tv
presedinta Coreea de Sud

Partidul Democrat, principala forţă de opoziţie din Coreea de Sud, a anunţat joi că va depune la începutul lui decembrie o moţiune parlamentară pentru destituirea preşedintei Park Geun-hye, informează EFE.

Un purtător de cuvânt a precizat că votul va avea loc între 2 şi 9 decembrie. Partidul Democrat intenţionează să se concentreze numai asupra destituirii şefei statului şi pe moment nu va mai aborda probleme cum ar fi numirea unui prim-ministru, în locul celui destituit în urma scandalului de trafic de influenţă la vârf.

Citește și: SURPRIZĂ în SUA: Hillary Clinton are mai multe voturi decât Donald Trump. Diferența este URIAȘĂ

Trei partide de opoziţie au anunţat luni că vor promova "impeachment"-ul lui Park Geun-hye imediat ce procuratura o va desemna drept complice a prietenei sale Choi Soon-sil, acuzată de corupţie şi trafic de influenţă. Ea ar fi solicitat bani unor firme în schimbul sprijinului politic, în timp ce - fără a deţine vreo funcţie oficială - se ocupa de discursurile prietenei sale, preşedinta Park.

Declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Coreei de Sud trebuie aprobată prin votul a două treimi din membrii camerei inferioare a parlamentului de la Seul. Partidele de opoziţie nu dispun de o astfel de majoritate, deşi unii deputaţi ai partidului de guvernământ s-au raliat cererilor de demitere a lui Park, remarcă EFE, anunță Agerpres.

Următorul pas este votul a şase din cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale. Procesul de destituire ar fi primul din Coreea de Sud din 1948.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.