Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul din Kuweit a fost oficial dizolvat

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Parlamentul din Kuweit a fost oficial dizolvat marţi, în urma unui decret al prinţului moştenitor Meshal al-Ahmad al-Sabah, care a decis să rezolve astfel o dispută între guvern şi parlamentul ales care obstrucţiona reforma fiscală, informează agenţia de ştiri KUNA, preluată de Reuters.

Luna trecută, prinţul moştenitor Meshal al-Ahmad al-Sabah, care a preluat cele mai multe dintre atribuţiile emirului, a anunţat că va dizolva parlamentul şi va convoca alegeri anticipate. Luni, el a aprobat un cabinet condus de un nou prim-ministru.

"Pentru a schimba scena politică, lipsa de armonie şi de cooperare şi un comportament care subminează unitatea naţională, a fost necesar să recurg la persoane... pentru a schimba calea", a menţionat şeicul Meshal în decretul de dizolvare a parlamentului, potrivit Agerpres.ro.

Stabilitatea politică în Kuweit, un producător de petrol din cadrul OPEC, a depins în mod tradiţional de cooperarea dintre guvern şi parlament, cel mai animat legislativ din regiunea Golfului.

Precedentul guvern a demisionat în aprilie înainte unei moţiuni a parlamentului împotriva lui Sabah al-Khalid, care a fost înlocuit în funcţie de Ahmad Nawaf al-Sabah, fiu al actualului emir.

Kuweitul interzice partidele politice dar a acordat parlamentului său mai multă influenţă decât organismelor similare din alte monarhii din Golf.

Blocajul dintre guvern şi parlament în Kuweit a dus adesea la remanieri ale executivului şi dizolvări ale parlamentului de-a lungul deceniilor, afectând investiţiile şi reformele. Ultima dată parlamentul a fost dizolvat în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.