Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul din Libia a votat împotriva guvernului susţinut de ONU

www.dailystar.co.uk
sirte mistrata Libia

Membrii parlamentului libian, cu sediul la Tobruk (est), au votat luni pentru respingerea guvernului susţinut de ONU, a declarat un purtător de cuvânt al legislativului, Abdallah Bilhaq, relatează Reuters. Abdallah Bilhaq a declarat că 101 deputaţi au participat la sesiunea parlamentară, fiind înregistrate 61 de voturi împotriva Guvernului libian de uniune naţională (GNA), 39 abţineri şi un vot pentru.

Parlamentul a votat asupra subiectului pentru prima dată din ianuarie, când a respins o listă cu miniştrii propuşi de conducerea GNA. Numeroşi membri ai legislativului care susţin GNA nu au fost prezenţi la vot. Parlamentul, aflat la Tobruk, este recunoscut de comunitatea internaţională, dar susţine un executiv rival, cu sediul la Baida, în estul ţării. Format în urma unui acord interlibian mediat de ONU şi semnat în decembrie 2015 în Maroc, GNA gestionează afacerile curente, dar are dificultăţi în a-şi impune autoritatea la scara întregii ţări, mai ales din cauza opoziţiei acestei autorităţi politice rivale.

Naţiunile Unite au pledat recent cauza Libiei cu prilejul Zilei mondiale a ajutorului umanitar, afirmând că milioane de libieni şi migranţi sunt victimele unei crize umanitare tot mai grave, menţionează AFP. "Mai mult de 2,4 milioane de persoane în Libia au nevoie de ajutor umanitar", a declarat Martin Kobler, emisarul ONU pentru Libia, într-un comunicat publicat vineri pe site-ul misiunii din această ţară, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.