Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul din Noua Zeelandă zguduit de trei scandaluri sexuale

Parlamentul din Noua Zeelandă a recunoscut miercuri că au existat cel puţin trei cazuri de ''agresiuni sexuale grave'' în cadrul acestei instituţii în ultimii patru ani, conform unui raport intern, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Investigaţia, care a durat cinci luni şi a acoperit perioada octombrie 2014 - noiembrie 2018, analizează sexismul, rasismul şi conduitele agresive în rândul angajaţilor, parlamentarilor, ziariştilor şi a altor persoane care au avut acces în sediul legislativului, precum şi mecanismele care îi protejează pe agresori.

Citește și: Lăsată în afara Guvernului de Klaus Iohannis, Olguța Vasilescu sare la șeful statului! ‘În ciuda blocajelor’

După primirea raportului, preşedintele Camerei Inferioare a parlamentului, Trevor Mallard, a descris respectivele agresiuni drept viol şi a încurajat victimele să depună plângere penală.

O femeie a înaintat anterior o plângere formală către directorul serviciului parlamentar, care a deschis o investigaţie ce mai târziu a condus la demisia unui angajat al biroului de resurse umane al parlamentului.

Citește și: Ruptură se mărește! Decizia Vioricăi Dăncilă care îl va enerva peste măsură pe Liviu Dragnea

Imediat după publicarea raportului, premierul Jacinda Ardern a declarat că s-a întâlnit cu Mallard pentru a se asigura că Parlamentul Noii Zeelande ''este un loc sigur, mai ales pentru personalul care lucrează acolo zi de zi''.

Legislativul neo-zeelandez are 120 de parlamentari, iar personalul auxiliar numără câteva sute de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.