Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul din Tirana votează acordul pentru construirea de centre pentru migranți în Albania cu sprijinul Italiei

elitetravel-albania.com
albania

Parlamentarii albanezi au ratificat joi un acord cu Italia privind migrația, în baza căruia Roma va construi centre de procesare pentru migranți, potrivit Agerpres.

77 de deputați din parlamentul de 140 de locuri au votat în favoarea acordului, anunțat în noiembrie, în baza căruia Italia va deschide două tabere în Albania, țară candidată la UE, una dintre cele mai sărace și mai puțin dezvoltate țări din Europa, scrie Reuters.

„Albania este alături de Italia, alegând să acționeze ca un stat membru al UE”, a scris premierul albanez Edi Rama pe platforma de socializare X după votul din parlament.

Premierul italian Giorgia Meloni a răspuns pe X, mulțumindu-i lui Rama, instituțiilor și poporului albanez „pentru prietenia și colaborarea lor”.

O sursă guvernamentală italiană a declarat că Roma și-a propus ca centrele din Albania să fie operaționale până în această primăvară.

În centre ar urma să ajungă migranții care sosesc pe mare în Italia, unde să rămână până la procesarea cererilor de azil. Ulterior, migranților li s-ar permite să intre în Italia sau ar fi repatriați.

Acesta este primul exemplu de acceptare de către o țară din afara Uniunii Europene a migranților în numele unei națiuni din UE și face parte dintr-o campanie la nivelul UE de reducere a imigrației ilegale care a alimentat creșterea popularității extremei drepte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.