Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European a cerut să fie emis mandat de arestare pentru Lukașenko

Alexander Lukashenko

Parlamentul European a declarat că liderul belarus, Aleksandr Lukașenko, este implicat în conflictul ucrainean și a cerut Curții Penale Internaționale de la Haga (CPI) să emită mandat pentru arestarea acestuia, se arată în rezoluția Parlamentului European.

După cum precizează RIA - Novosti, raportul cu solicitarea adresată CPI a fost aprobat de Comitetul pentru probleme externe a Parlamentului European pe data de 13 septembrie. Se remarcă faptul că parlamentarii europeni l-au acuzat pe Lukașenko de "daune aduse Ucrainei și implicare în transferul ilegal de copii". De asemenea, s-a solicitat Consiliului Uniunii Europene să se extindă pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei și Republicii Belarus și a cetățenilor acestora.

Anterior, Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, și Împiternicitului pentru Drepturile Copilului din Rusia, Maria Lvova-Belova. Kremlinul a calificat această decizie drept scandaloasă și inacceptabilă și a reamintit că orice hotărâri ale CPI sunt nule din punct de vedere juridic. Acestea nu sunt recunoscute nici de Moscova, nici de Minsk.(

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.