Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European: David Sassoli va deschide simbolic viitoarea sesiune la Strasbourg

New Europe
David Sassoli

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, va deschide simbolic luni apropiata sesiune plenară la Strasbourg, unde eurodeputaţii nu au mai pus piciorul din februarie din cauza COVID-19, dar restul dezbaterilor se vor desfăşura la Bruxelles, a indicat el miercuri seară, notează AFP preluat de agerpres.

"Voi deschide sesiunea plenară (a PE) luni de la sediul nostru la Strasbourg", a scris David Sassoli pe contul său de Twitter.

"Restul sesiunii se va derula la Bruxelles, potrivit regulilor în vigoare în prezent. Oraşul Strasbourg rămâne una din casele Parlamentului European, unde sperăm să revenim în curând", a adăugat el.

Din cauza crizei sanitare legate de COVID-19, nicio sesiune plenară nu s-a mai ţinut la Strasbourg din februarie, spre nemulţumirea autorităţilor franceze şi a parlamentarilor din regiunea Strasbourg care reclamă revenirea cât mai repede la şedinţele plenare din metropola alsaciană.

Recent, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, a publicat o scrisoare în care-l presa pe David Sassoli asupra unei ''reluări cât mai rapide'' a activităţilor Parlamentului European la Strasbourg, în pofida deciziilor luate de statele membre ale UE de a limita cât mai mult deplasările pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Strasbourg este sediul oficial al Parlamentului European, dar această instituţie mai are un sediu la Bruxelles, în oraşul francez desfăşurându-se doar sesiunile plenare. Tot mai mulţi europarlamentari avertizează asupra costului financiar şi ecologic al deplasării în fiecare lună a circa 2.500 de persoane de la Bruxelles la Strasbourg. Au fost votate şi rezoluţii care cer stabilirea unui sediu unic, dar aceasta necesită o modificare a tratatelor, pentru care este nevoie de un vot unanim al statelor membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.