Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European: Dezbinarea partidelor proeuropene din R.Moldova a lăsat urme

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a îndemnat la unitate forţele proeuropene din Republica Moldova, luni, într-un interviu pentru Europa Liberă, subliniind că procentele înregistrate de candidaţi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc în 30 octombrie, ar fi arătat altfel dacă decizia de desemnare a Maiei Sandu drept candidat unic al proeuropenilor ar fi fost luată mai devreme.

Citeşte şi: Descinderile procurorilor au închis două vămi importante din R.Moldova

Cu toate acestea, europarlamentarul german a dat asigurări că Uniunea Europeană (UE) va respecta orice rezultat al alegerilor din Republica Moldova.

'Îmi pare rău că dezbinarea partidelor proeuropene din ultimii ani lasă urme asupra viitorului ţării. Iată, această dezbinare a servit candidatului prorus, care a reuşit să convingă peste 48% din electorat. A venit ziua în care toate forţele proeuropene, in ciuda tuturor animozităţilor din trecut, trebuie se unească şi să facă un efort unic, un efort comun pentru a o ajuta pe dna Maia Sandu să devină primul preşedinte declarat deschis proeuropean ales de popor', a spus Elmar Brok.

Citeşte şi: Brazilia produce masiv ţânţari modificaţi genetic pentru a învinge virusul Zika

Europarlamentarul şi-a exprimat regretul că de 'aproape zece ani forţele proeuropene se luptă între ele din motive personale, mai degrabă, decât politice'. 'Iată de ce atât de târziu, prea târziu aş zice, pe ultima sută de metri, s-au înţeles asupra doamnei Maia Sandu drept candidat unic al forţelor proeuropene'.

Din acest motiv, a rămas prea puţin timp pentru o campanie proeuropeană comună, consideră Brok, exprimându-şi totodată speranţa că în turul al doilea 'eforturile forţelor proeuropene vor fi concentrate, susţinute şi coerente, pentru ca Moldova să aibă un preşedinte care să o menţină pe drumul european'.

Citeşte şi: Un NOU CUTREMUR lovește Italia

'Speranţa mea este ca Maia Sandu, pe care o cunosc personal, să fie aleasă de cetăţenii moldoveni preşedinte. Eu am încredere că doamna Sandu este în stare să ţină ţara unită. Ştiu că nu va fi uşor, iar noi vom respecta, în cele din urmă, orice alegere va face poporul moldovean, dar ne-am bucura, desigur, dacă poporul o va alege pe Maia Sandu', a declarat europarlamentarul german, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.