Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European dezminte zvonurile: NU se ia în calcul introducerea unei taxe pentru carne în UE

tva-carne

După apariţia în spațiul public a unor știri legate de posibilitatea taxării cărnii printr-o decizie a Parlamentului European, Biroul de informare al Parlamentului European în România precizează că nicio comisie a Parlamentului European (ENVI, AGRI) nu are în lucru vreun raport care să includă posibilitatea analizării unei asemenea taxe pe carne.

"Sursa acestui subiect poate fi identificată într-o propunere lansată de către True Animal Protein Price Coalition (TAPPC), un grup de organizații din domenii care acoperă agricultură, sănătate și mediu, care a elaborat un raport privind această posibilitate. Raportul a fost prezentat de către această asociație în cadrul unui eveniment găzduit de către trei deputați din Parlamentul European, pe data de 5 februarie 2020. Acesta nu a fost un eveniment oficial instituțional al Parlamentului European. Parlamentul European nu a fost implicat în organizarea, stabilirea agendei sau invitarea participanților la eveniment", precizează Biroul de informare al Parlamentului European.

De asemenea, în domeniul taxării la nivelul Uniunii Europene, Parlamentul European este doar consultat, iar o decizie în acest sens este luată de către Statele Membre în unanimitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.