Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European doreşte ca noul guvern de la Chişinău să pună în practică reformele aşteptate

parlamentul european

Parlamentul European doreşte ca noul guvern de la Chişinău să pună în practică reformele aşteptate de cetăţeni, a declarat joi preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul UE - Republica Moldova, Siegfried Mureşan, după cea de-a 7-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova, indică un comunicat de presă al eurodeputatului român.

"Aceasta a fost prima întâlnire a Comitetului de asociere parlamentară Uniunea Europeană - Republica Moldova din noul mandat, iar mesajul nostru este unul ferm: dorim legături puternice între UE şi cetăţenii Republicii Moldova. De aceea, am adoptat astăzi o declaraţie comună în acest sens. Declaraţia noastră spune clar: vrem să vedem din partea noului guvern de la Chişinău acele reforme pe care le aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova'', a spus Mureşan (PPE/PNL).

El a precizat că prioritară în aceste reforme trebuie să fie lupta împotriva corupţiei, criminalităţii organizate, consolidarea statul de drept, investigarea acuzaţiilor privind finanţarea străină a partidelor politice, dar şi aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili pentru infracţiunile de fraudă bancară şi spălare de bani.

Eurodeputatul român a reamintit că sprijinul bugetar al Uniunii Europene şi asistenţa macrofinanciară sunt condiţionate de punerea în aplicare a reformelor convenite anterior în Acordul de Asociere, inclusiv măsuri privind garantarea separaţiei puterilor în stat, respectarea statului de drept, a drepturilor fundamentale şi a standardelor democratice, precum şi independenţa sistemului judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.