Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European, lovitură dură pentru Nigel Farage: Îi opreşte jumătate din salariu pentru a recupera fonduri cheltuite necorespunzător

parlamentul european

Parlamentul European îi reţine jumătate din salariul lunar eurodeputatului britanic Nigel Farage, unul din liderii campaniei din Marea Britanie în favoarea Brexit-ului, după ce o anchetă a stabilit că el a folosit necorespunzător fonduri publice, a confirmat o sursă din cadrul legislativului comunitar, potrivit DPA. Farage, care a fost liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), va pierde în total 40.000 de euro, după ce auditorii Parlamentului European au descoperit că a cheltuit necorespunzător banii, a relatat vineri cotidianul The Guardian, conform Agerpres.

Investigaţia s-a concentrat pe rolul unui asistent angajat să lucreze cu Farage la Parlamentul European, dar care avea de asemenea atribuţii şi în cadrul UKIP, în ciuda faptului că primea un salariu din partea legislativului comunitar.

Salariul lunar al lui Farage ca eurodeputat este de 8.484 de euro, conform The Guardian, ceea ce înseamnă că îi vor fi reţinuţi bani până în octombrie 2018, când vor fi recuperate fondurile pe care le datorează.

Lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen este implicată într-un scandal similar. Parlamentul European încearcă să recupereze 340.000 de euro pe care ea i-a solicitat pentru salariile a doi presupuşi consilieri care lucrau de fapt pentru partidul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.