Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European: Procurorul-șef a cerut ridicarea imunității pentru doi europarlamentari greci

romania-alege.ro
Parlamentul European

Procurorul-șef european a cerut, joi, Parlamentului European ridicarea imunității faţă de urmărirea penală pentru doi europarlamentari greci, în legătură cu suspiciuni de fraudă, anunță Rador.

Într-un comunicat, Biroul Procurorului European afirmă că solicitarea survine după un raport al oficiului antifraudă al UE, OLAF, și suspiciuni de fraudă legate de gestionarea indemnizațiilor parlamentare și, în special, a salariilor asistenților. Biroul a precizat că cei doi sunt europarlamentara socialistă Eva Kaili - care se confruntă, în prezent, cu acuzații penale pentru presupuse plăți din Qatar - și Maria Spyraki, din partidul de centru-dreapta Nea Demokratia. "În conformitate cu legislația națională aplicabilă, doamna Kaili și doamna Spyraki au dreptul la prezumția de nevinovăție", a subliniat Parchetul European.

Parchetul European este conceput pentru a proteja banii contribuabililor din UE prin investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează interesele financiare ale UE. Parlamentul European a anunţat că a primit solicitarea și a demarat imediat procedura aplicabilă. Poate dura câteva săptămâni pentru a stabili dacă se ridică imunitatea unuia dintre europarlamentari. Kaili este în arest sub acuzația de spălare de bani și corupție legată de presupusele sume pe care ea și alte trei persoane le-au primit de la Qatar, într-un scandal care a zguduit Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.