Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul grec a adoptat al doilea set de măsuri de austeritate

tsipras

Parlamentul grec a adoptat, în noaptea de miercuri spre joi, un al doilea pachet de reforme cerute de creditorii Greciei înaintea unui nou plan de ajutor, în ciuda dezertărilor din tabăra prim-ministrului Alexis Tsipras. 

Potrivit numărătorii finale, 230 de parlamentari din 298 prezenţi au votat pentru adoptarea unei reforme a justiţiei civile şi punerea în aplicare a unei directive europene privind băncile, 63 au votat împotrivă, iar 5 s-au abţinut, notează AFP. 

Un calcul ce nu era definitiv stabilea la 31 numărul de deputaţi ce au votat nu în rândurile SYRIZA, formaţiunea radicală de stânga a prim-ministrului Alexis Tsipras, faţă de 32 săptămâna trecută la care s-au adăugat 6 abţineri şi o absenţă. 

Împărţirea proiectului de lege în două articole pentru care deputaţii au putut să voteze a complicat calculul repartizării voturilor. 

Fostul ministru al finanţelor Yanis Varoufakis, care a votat nu săptămâna trecută, de data aceasta a votat da. 

La fel ca miercurea trecută, SYRIZA a putut conta pe voturile partenerului ei de coaliţie, partidul naţionalist de dreapta ANEL, şi pe cele ale opoziţiei obţinând o majoritate largă de 230 de voturi pentru. Această majoritate a fost de 229 de voturi săptămâna trecută. 

Acest al doilea vot în procedură de urgenţă într-o săptămână deschide calea finalizării, de aşteptat la jumătatea lunii august, a unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia, de cel puţin 80 de miliarde de euro pe trei ani, al cărui principiu a fost adoptat la 13 iulie cu UE şi FMI, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.