Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul grec va investiga scandalul interceptărilor ilegale

Euronews
grecia parlament

Parlamentul grec a creat luni o comisie specială de anchetă pentru a investiga scandalul interceptărilor telefonice care afectează guvernul conservator, relatează AFP preluat de agerpres.

O majoritate de 142 de deputaţi din cei 299 prezenţi au votat în favoarea unei anchete privind interceptarea socialistului Nikos Androulakis, liderul PASOK-Kinal - al treilea partid din parlamentul grec - şi deputat european.

Nu a fost înregistrat niciun vot împotrivă, iar cei 157 de parlamentari ai partidului Noua Democraţie, aflat la putere, s-au abţinut, potrivit preşedintelui Parlamentului, Costas Tassoulas.

Scandalul a izbucnit la sfârşitul lunii iulie, când Androulakis a depus o plângere în care susţinea o încercare de monitorizare a telefonului mobil prin programul de spionaj ilegal Predator.

Guvernul conservator grec condus de Kyriakos Mitsotakis se află sub o presiune enormă după dezvăluirile privitoare la supravegherea de către serviciile naţionale de securitate (EYP) a lui Nikos Androulakis.

Acest scandal a dus la două demisii din rândul colaboratorilor premierului Mitsotakis - cea a şefului EYP Panagiotis Kontoleon şi cea a secretarului general al cabinetului prim-ministrului, Grigoris Dimitriadis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.