Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul i-a dat o 'palma' presedintelui? Cum raspunde Iohannis

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a raspuns joi ideii ca Parlamentul i-ar fi dat o 'palma' dupa discursul sustinut in plenul celor doua Camere, prin votul dat in cazul lui Varujan Vosganian.

Iohannis s-a declarat, joi, "uşor iritat" de votul dat de Senat în cazul Varujan Vosganian, arătând că nu s-a aşteptat la un vot împotriva începerii urmării penale a acestuia.

"Nu m-am aşteptat şi acest lucru l-am şi comunicat imediat, fiindcă am avut şi am în continuare impresia că lumea doreşte o deschidere, o transparentizare. De ce nu s-a întâmplat atunci şi de ce s-a votat aşa cum s-a votat, aici se pot face multe analize, dar, cu certitudine, (...) nu aşa putem să reabilităm imaginea Parlamentului în faţa alegătorului", a spus Iohannis, la Digi 24.

Întrebat dacă simte că s-a terminat luna de miere între el şi Parlament, şeful statului a precizat că nu a luat personal gestul Senatului de a respinge solicitarea procurorului general în ceea ce-l priveşte pe Varujan Vosganian.

"Nu am luat-o personal. (...) Cred că este vorba de relaţii personale mai vechi în Senat, de o abordare poate şi un pic foarte sentimentală, dar nu am luat-o ca şi, să zic, o palmă pe care mi-a dat-o mie Parlamentul", a adăugat preşedintele Iohannis.

Senatorii au respins, pe 12 februarie, solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de fostul ministru al Economiei, senatorul Varujan Vosganian.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.