Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul indian a abrogat legile reformei agricole controversate, după un an de proteste

economica.net
Steag India

Parlamentul indian a votat luni abrogarea celor trei legi ale controversatei reformei agricole, care au provocat proteste prelungite ale fermierilor, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Votul din parlament survine la începutul noii sesiuni legislative, după ce prim-ministrul Narendra Modi a anunţat suprinzător, la 19 noiembrie, că legile în cauză vor fi abrogate, dar a susţinut în continuare că ele au fost gândite în sprijinul micilor fermieri.

Legea de abrogare a fost adoptată de ambele camere, a declarat ministrul pentru afaceri parlamentare, Pralhad Joshi, deşi opoziţia a protestat, cerând o dezbatere pe acest subiect.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

Noua lege va fi, cel mai probabil, promulgată de preşedintele Indiei, Ram Nath Kovind, în cursul serii.

Grupuri de fermieri protestau din noiembrie 2020 pentru a cere retragerea celor trei legi despre care guvernul afirma că sunt necesare pentru modernizarea sectorului agricol.

Legile, votate în septembrie 2020, erau menite să flexibilizeze reglementările privind depozitarea şi comercializarea producţiilor agricole. Fermierii se tem însă că ele vor favoriza marile corporaţii şi îi vor lăsa la mâna pieţei libere.

Liderii fermierilor au salutat decizia de anulare a legilor, dar au spus că vor continua mişcarea până când le vor fi satisfăcute şi alte cereri, printre care garantarea unui preţ minim pentru producţia recoltată şi despăgubirea familiilor celor în jur de 700 de agricultori care au murit în timpul protestelor.

Agricultura şi sectoarele conexe constituie principala sursă de venit în India, de care sunt dependente circa 70% din gospodăriile rurale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.