Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul iranian este divizat în legătură cu reprimarea recentelor proteste

guim.co.uk
iran protest

Parlamentul iranian este divizat în urma reprimării de către justiţie şi forţele de securitate a unui val de proteste în întreaga ţară, notează marţi DPA.

Marţi, potrivit agenţiei de presă de stat IRNA, deputatul Zohreh Sadat Lajevardi a spus că recentele proteste au fost organizate de duşmanii Iranului şi a cerut consecinţe severe pentru participanţi, potrivit Agerpres.

În schimb, Jalah Rashidi Kuchi, un membru al comisiei pentru afaceri interne, a declarat că atât timp cât guvernul nu se ocupă de problemele curente obiectiv, nimic în ţară nu va funcţiona. Kuchi a adăugat că teoriile conspiraţiei exagerate, acuzaţiile, violenţa şi ipocrizia politică nu sunt o soluţie la tulburări şi nici nu vor duce ţara înainte.

Protestele au continuat şi luni seară. Observatorii spun că manifestanţii din marile oraşe au dezvoltat o nouă strategie. Ei se adună în grupuri mai mici, în mai multe locaţii, intenţionând să facă mult mai dificil pentru poliţie şi forţele de securitate să obţină controlul.

Protestele din Iran au fost declanşate de moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, şi continuă de 10 zile.

Amini a fost arestată de poliţia moravurilor pentru încălcarea strictului cod vestimentar islamic şi a murit pe 16 septembrie din cauza inexplicabile. Protestatarii vorbesc despre violenţa poliţiei, dar autorităţile neagă ferm acest lucru.

Zvonurile despre greve planificate circulă din ce în ce mai mult pe reţelele sociale. Acestea vizează să slăbească şi mai mult economia, deja puternic lovită de sancţiunile internaţionale. Aceste zvonuri nu pot fi verificate independent, menţionează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.