Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul lasa sute de legi in sertare pentru anul viitor. Unele dateaza de peste 9 ani!

dosare

Parlamentarii sunt in vacanta. Noua sesiune parlamentara va incepe in luna februarie cand parlamentarii isi vor relua activitatea. Atunci ii vor astepta in sertarele Comisiilor de specialitate 455 de legi. Dintre acestea 382 au deja termenul de adoptare depasit. Unele dateaza de peste 9 ani.

De exemplu Statutul mioritatilor nationale zace in Parlament inca din 2005. Cand UDMR a incheiat protocolul de colaborare cu PSD in martie 2014, in vederea intrarii la guvernare, a fost fixat un nou termen pentru adoptarea acestei legi – iunie 2014. Legea n-a fost insa adoptata, iar UDMR a parasit intre timp guvernarea si cel mai probabil dezbaterea Statutului minoritatilor nationale va continua sa fie amanata.

Si la Comisia pentru munca sunt zeci de legi restante: legea pentru subventionarea din fonduri publice a serviciilor sociale acordate de asociatii, fundatii si culte, legea pentru modificarea legii privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, legea privind pesniile speciale, legea pentru completarea si modificarea legii dialogului social.

„Sunt legi care o asteapta pe doamna Rovana Plumb. S-o invite pe doamna Rovana Plumb sa vina mai des pe la Comisia de Munca si mai putin sa comunice cu noi prin intermediul televizorului. Pe de alta parte noi am avut o perioada destul de lunga, cat a fost campania prezidentiala in care PSD-ul a hotarat ca trebuie sa mergem in campanie si astfel sa amanam proiectele de lege”, a declarat Cristina Pocora pentru Antena 3.

Si la Comisia pentru Agricultura sunt peste 100 de legi restante, una dintre ele obliga proprietarii de padure sa isi angajeze paza, altfel risca amenzi. Parlamentarii dau vina tot pe ministri care nu isi fac timp sa vina la Comise.

Nu in ultimul rand, legea prin care s-ar reduce TVA-ul pentru alimentele de baza la 9% sta in sertarele Parlamentului de 9 ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.