Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul polonez a aprobat legea care permite votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale

romanialibera.ro
krs polonia

Seimul (Sejm), camera inferioară a parlamentului bicameral polonez, a aprobat joi un proiect de lege care stabileşte votul prin corespondenţă ca singurul mod posibil de a participa la alegerile prezidenţiale din 2020 în Polonia, potrivit DPA şi Reuters.

Sejm a aprobat proiectul respectiv de lege cu o majoritate de 236 de voturi dintr-un total necesar de 213 şi 11 abţineri. Pentru a intra în vigoare, această lege mai trebuie semnată de preşedintele ţării, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Primul SMART VILLAGE din România TAIE fața marilor orașe: are APLICAȚIE prin care se pot sesiza probleme legate de COVID-19

Alegerile prezidenţiale urmau să aibă loc duminică. Partidul conservator aflat la putere Lege şi Justiţie (PiS) doreşte ca acest scrutin să aibă loc prin intermediul votului prin corespondenţă din cauza pandemiei de COVID-19, un plan căruia i se opun ferm partidele de opoziţie, argumentând că în acest fel alegerile nu vor fi nici transparente, nici echitabile.

Chiar dacă parlamentarii au aprobat în principiu votul prin corespondenţă, un vicepremier polonez a declarat joi că aceste alegeri ar putea fi organizate cel mai devreme în luna iunie, potrivit Reuters.

Citește și: Victor Ponta, dezlănțuit în Parlament: PNL să facă o declaraţie publică şi să semneze un acord că nu va mai colabora niciodată cu UDMR

Preşedintele PiS, Jaroslaw Kaczyanski, a afirmat miercuri seara că alegerile prezidenţiale nu se vor mai ţine duminică, 10 mai, ci vor fi amânate pentru o dată ulterioară, care rămâne să fie stabilită, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.