Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul României, în ședință comună pe 1 martie: Se pregătește o declarație de susținere a integrității teritoriale a Ucrainei

Inquam Photos / George Calin
plen camera deputatilor parlament

Parlamentul României se va reuni, marţi, 1 martie, în şedinţă comună, pentru a adoptat o declaraţie politică de susţinere a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei, au decis Birourile reunite ale celor două Camere. Propunerea pentru şedinţa comună a fost făcută de reprezentanţii comisiilor de politică externă din cele două Camere, Titus Corlățean și Rozalia Biro.

Şedinţa comună va avea loc marţi, 1 martie, la ora 12.00.

În solicitarea către Birourile reunite, comisiile de politică externă afirmă că recent, cele două comisii s-au raliat, inclusiv în baza avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, textului declaraţiei politice promovate pe aceeaşi temă de structurile parlamentare de specialitate din Congresul SUA şi respectiv Parlamentul European.

„La data de 16 februarie 2022 Comisiile pentru politică externă ale celor două Camere ale Parlamentului României l-au audiat pe domnul Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, pe tema provocărilor de securitate din bazinul lărgit al Mării Negre.

În urma audierii s-a degajat consensul la nivelul structurilor de specialitate ale Parlamentului și resepctiv reprezentantului Guvernului României privind oportunitatea adoptării, în perioada următoare, a unei declarații politice a Parlamentului României care să exprime susținerea statului român pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Menționăm, în acest context, că recent cele două Comisii menționale s-au raliat, inclusiv în baza avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, textului declarației politice promovate pe aceeași temă de structurile parlamentare de specialitate ale Congresului SUA și respectiv Parlamentului European.

Față de cele de mai sus, propunem Birourilor Permanente să includă în perioada următoare pe agenda unei reuniuni comune a celor două Camere ale Parlamentului, un punct distinct privind adoptarea unei declarații politice pe linia celor două prezentate mai sus”, se arată în memorandumul celor doi președinți ai comisiilor de politică externă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.