Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Rusiei pregătește modificări pentru confiscarea criptomonedelor de către stat

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, spune că sunt necesare noi reglementări în domeniul criptomonedelor pentru a combate corupția, deoarece - în opinia sa - activele digitale sunt adesea folosite pentru a facilita criminalitatea.

Parlamentarii ruși lucrează la o nouă legislație care să permită guvernului confiscarea criptomonedelor, potrivit unui înalt oficial.

Procurorul general rus Igor Krasnov a susținut că guvernul dezvoltă acum un set de modificări la codul penal al țării pentru a permite autorităților să confiscă criptomonede obținute din activități ilegale, a raportat agenția locală de știri TASS .

Vorbind la o conferință a parchetelor din țările europene, miercuri, Krasnov a subliniat că criptomonedele precum bitcoin ( BTC ) au fost din ce în ce mai utilizate pentru corupție și luare de mită. Oficialul a spus că criptomoneda este, de asemenea, un instrument pentru spălarea fondurilor bugetare delapidate.

„Utilizarea criminală a criptomonedelor reprezintă o provocare serioasă în țara noastră”, a spus Krasnov. El a susținut că legea criptomonedelor adoptată de Rusia „Despre activele financiare digitale” (DFA) a jucat un rol crucial în abordarea acestei probleme, dar noile modificări ale codului penal ar aduce o protecție suplimentară. „Acest lucru ar permite aplicarea de măsuri restrictive și confiscarea activelor virtuale”, a declarat Krasnov.

Potrivit unor experți din industria locală, nicio legislație nu ar face posibilă ca guvernul să pună mâna pe activele criptografice. Nikita Soshnikov, fost avocat senior la Deloitte CSI și director al Alfacash, a declarat pentru Cointelegraph că este „evident că activele digitale păstrate în portofele ar fi imposibil de confiscat ca orice alt tip de active”. „Cu toate acestea, există deja un caz important în care ofițerii FSB au fost găsiți vinovați pentru acceptarea de mită, iar instanța a confiscat în mod oficial între 0,1 și 4,70235 BTC drept venituri ale statului”, a menționat el.

Soshnikov a spus că Rusia a început să elaboreze propuneri pentru confiscarea crimptomonedelor în 2019, cu ani înainte de adoptarea legii DFA. „Parchetul General rămâne principalul factor interesat al acestui proiect și, într-un astfel de context, declarația actuală este o simplă confirmare a planurilor convenite”, a adăugat el.

Fost vicepreședinte al comitetului de anchetă al Rusiei, Krasnov a devenit procurorul general al țării la începutul anului 2020. De la numire, Krasnov a fost un adversar vocal al criptomonedelor. Anul trecut, el a susținut că criminalitatea cibernetică din Rusia este adesea facilitată prin criptomonede și a înregistrat o creștere de 25% din 2015. În octombrie anul trecut, Krasnov a spus că funcționarii publici ruși vor fi obligați să declare activele criptografice în mod egal cu alte active.

Citește și A apărut primul card de credit VISA care îți oferă bonusuri în Bitcoin

Eforturile reînnoite ale lui Krasnov de a lupta împotriva corupției cripto din Rusia vin la câteva luni după ce administrația președintelui Statelor Unite Joe Biden l-a sancționat pentru urmărirea penală a liderului opoziției și anticorupției ruse , Alexei Navalny .

Potrivit investigațiilor locale, Krasnov a fost el însuși implicat în unele controverse legate de corupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.