Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul scoţian a respins activarea Brexitului

scotia marea britanie

Parlamentul scoţian a votat marţi, cu o largă majoritate, pentru respingerea planului guvernului de la Londra de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, un vot simbolic, neconstrângător, care evidenţiază însă fractura între provinciile britanice în ce priveşte Brexitul, transmite Reuters.

Moţiunea propusă de guvernul scoţian a fost adoptată cu 90 de voturi pentru şi 34 împotrivă, acestea din urmă provenind în majoritate de la membrii Partidului Conservator, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

Acest vot 'este un test-cheie cu privire la faptul dacă vocea Scoţiei este ascultată şi dacă dorinţele noastre pot fi acomodate în interiorul procesului din Marea Britanie', a declarat Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei, înaintea scrutinului.

Deşi la referendumul din 23 iunie votul per ansamblu a fost favorabil Brexit-ului, două provincii - Scoţia şi Irlanda de Nord - au votat majoritar pentru menţinerea Regatului Unit în blocul comunitar.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

După referendum, la care 62% dintre votanţii din Scoţia s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în Uniune, inclusiv prin organizarea 'foarte probabilă', conform prim-ministrului Nicola Sturgeon, a unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit, după cel eşuat din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.