Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Serbiei suspendă comisia de investigaţie a atacurilor armate din luna mai

citysmart.media
steag Serbia steag

Comisia de investigaţie a parlamentului sârb, formată abia marţi pentru a investiga două atacuri armate la începutul lunii mai, şi-a suspendat vineri activităţile, a anunţat televiziunea de stat RTS, citată de agenţia DPA.

Comisia a răspuns unei petiţii din partea familiilor victimelor atacului armat din Belgrad cerându-i să nu prejudicieze ancheta justiţiei, a declarat RTS.

La 3 mai, un elev de 13 ani a împuşcat nouă colegi de clasă şi o persoană din personalul de pază într-o şcoală din Belgrad. O zi mai târziu, un tânăr de 21 de ani a deschis focul asupra oamenilor la Mladenovac, lângă Belgrad, ucigând opt dintre ei, potrivit Agerpres.

Cele două masacre, presupuse fără nicio legătură, au zguduit profund societatea sârbă.

În petiţia lor, familiile victimelor şi-au exprimat temerile că activităţile comisiei parlamentare ar putea pune în pericol investigaţia în curs a procurorului şi procesul ulterior.

Comisia a fost de acord cu acest punct de vedere şi a suspendat temporar activităţile sale.

În ambele cazuri, procuratura continuă cercetările. Nu au fost formulate acuzaţii şi nu au fost stabilite date de judecată.

Adolescentul care a comis atacul armat la şcoala din Belgrad nu era încă major pentru a fi urmărit penal la momentul săvârşirii faptelor, fapt ce a provocat probleme acuzării.

În prezent, el este monitorizat într-o instituţie de psihiatrie.

Procuratura îl cercetează pe tată, care poate ar fi încălcat sarcinile sale de supraveghere. Tatăl băiatului a practicat trageri cu arma împreună cu fiul la un poligon de mai multe ori, au declarat autorităţile judiciare.

După atacurile armate, zeci de mii de persoane au manifestat împotriva violenţei în Serbia în fiecare săptămână. Ele îl acuză pe preşedintele Aleksandar Vucic, precum şi presa tabloidă pe care o controlează că au creat un climat de ură şi violenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.