Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul, torpilat de CE pe tema anchetelor DNA

Senat

Bruxelles-ul atrage atentia Romaniei ca Parlamentul are probleme legate de ridicările de imunităţi.

„Deciziile Parlamentului, atunci când vine vorba de a permite ca justiţia să-şi desfăşoare anchetele în cazul parlamentarilor, la fel ca în cazul cetăţenilor, sunt în continuare întârziate şi nu se bazează pe un set de criterii obiective ”, a declarat pentru Gândul Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Justiţie, Vera Jourova.

„Raportul MCV pe 2014 a arătat faptul că deciziile Parlamentului, atunci când vine vorba de a permite ca justiţia să-şi desfăşoare anchetele în cazul parlamentarilor, la fel ca în cazul cetăţenilor, sunt în continuare întârziate şi nu se bazează pe un set de criterii obiective. De altfel, Parlamentul a dat dovadă şi de reticenţă în aplicarea unor decizii ale Curţii Constituţionale sau ale instanţelor”, a declarat oficialul european.

Reprezentantul Comisiei aminteşte că lupta împotriva corupţiei nu s-a terminat.

„Este foarte important ca acest progres să fie sustenabil şi ca evoluţiile să nu fie reversibile. Au fost înregistrate progrese în România, dar în continuare mai este foarte multă treabă de făcut. Aşa cum a spus şi prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, la adoptarea raportului MCV, România este pe drumul cel bun şi nu trebuie să se abată de la el. Combaterea corupţiei rămâne cea mai mare provocare şi cea mai mare mare prioritate”, a adăugat Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.