Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Ucrainei se confruntă cu un posibil val de demisii care ar provoca o criză majoră

Rada Supremă
Rada Suprema Ucraina

Ucraina este vizată de o criză parlamentară majoră, cel puțin 17 deputaţi din partidul pro-prezidenţial "Slujitorul Poporului" intenţionând să renunţe la mandate - potrivit șefului grupului parlamentar, David Arahamia, scrie RBC, conform Rador Radio România.

"În ceea ce priveşte parlamentul, în general, se apropie o mare criză, pentru că doar în fracţiune am 17 cereri de demisie. Adică avem deja 401 oameni în parlament, iar pe unul, cu siguranță, îl vom elibera din motive medicale şi vor fi 400 de oameni" - a afirmat Arahamia.

Acesta a amintit că, pentru a adopta decizii în parlament, este necesar să se strângă cel puţin 226 de voturi. Potrivit deputatului, cu 400 de parlamentari, este deja greu de adunat numărul necesar de voturi. Arahamia a adăugat că, în acest context, Rada Supremă a decis să nu accepte demisiile deputaţilor, pentru a asigura legitimitatea legislativului.

"În alte fracțiuni și partide, de asemenea, știu că sunt oameni care vor să plece. Am hotărât singuri că nu vom vota demisia lor, doar dacă există o situație medicală reală și nu există alte condiții în care vom aproba renunţarea la mandate. Pentru a păstra legitimitatea parlamentului" - a explicat politicianul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.