Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul ungar dezbate legea care obligă anumite ONG-uri la transarenţă financiară

Parlamentul ungar a început să dezbată miercuri controversatul proiect de lege care prevede că ONG-urile ce beneficiază de finanţare din afara ţării trebuie să se înregistreze ca 'organizaţii susţinute din străinătate', transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Printre alte prevederi care vor reglementa funcţionarea ONG-urilor, în textul propus se indică faptul că organizaţiile de acest fel care primesc din afara ţării fonduri anuale de peste 23.000 de euro trebuie să se înregistreze cu respectiva menţiune, care în plus va trebui înscrisă pe toate materialele publice şi documentele respectivelor ONG-uri.

Coreea de Nord a difuzat imagini cu simularea unui atac asupra unui oraÅŸ american - FOTO/VIDEO

După ce a aflat de existenţa proiectului de lege, ONG-ul Uniunea pentru Libertăţi Fundamentale (TASZ) a avertizat pe 7 aprilie că acest act normativ, dacă va fi aprobat, 'va stigmatiza organizaţiile civice' şi 'ar putea reduce la tăcere cetăţenii'.

În opinia analiştilor politici, guvernul de la Budapesta a luat ca model în redactarea acestui act normativ o lege similară existentă în Rusia.

În ultimele luni, atât premierul Viktor Orban, cât şi partidul Fidesz au vorbit de mai multe ori despre posibilitatea instituirii unui control mai sever asupra ONG-urilor care beneficiază de finanţare din străinătate.

Deocamdată nu se ştie când va fi votată legea de legislativul în care formaţiunea lui Orban dispune de o majoritate confortabilă şi nu are nevoie de sprijinul altor partide.

Citeşte şi: China pregăteşte o 'armată de talie mondială'. Xi Jinping vrea o restructurare rapidă şi modernă

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.