Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul va înființa o Comisie specială pentru legislația electorală. Alegerea primarilor în două tururi dezbină Coaliția

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat că săptămâna viitoare va fi organizată o şedinţă de plen reunit al Parlamentului în care se senatorii şi deputaţii se vor exprima în legătură cu înfiinţarea Comisiei speciale de Cod Electoral. Trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dorită de PNL și USR PLUS, este respinsă de UDMR.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

"Săptămâna viitoare va fi plen reunit în care să votăm Comisia specială de Cod Electoral. Am lucrat partea tehnică: am scris obiectivele comisiei, perioada, aşa cum se face când se înfiinţează o comisie. Foarte important este acest Cod electoral pe care să îl scriem şi să îl aprobăm în următorii doi ani. Nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să mergem pe repede înainte, alegeri sunt în 2024. Dar e clar, cu un an înainte de alegeri ar trebui să avem un nou Cod electoral care să pună reguli cu privire la toate rundele de alegeri", a afirmat Dragu, vineri, la Digi 24.

Referindu-se la propunerea ca alegătorii să poată vota în circumscripţia pentru care au viza de flotant de cel puţin un an, Dragu a apreciat-o drept "o restrângere".

"Toate ideile care au zburat, pe ici, pe colo, vor fi reunite şi dezbătute cu specialişti, cu societatea civilă în această comisie, astfel încât vom pune pe masă un proiect raţional, echilibrat şi cu argumente puternice", a afirmat Anca Dragu.

Despre alegerea primarilor două tururi, Dragu şi-a exprimat speranţa că "până în momentul în care vom avea votul (...) am speranţa că vom găsi această majoritate pentru primari în două tururi".

"E clar că dumnealor (n.r. - UDMR) au declarat că nu îşi doresc această manieră. Să nu uităm că, în România, primarii au fost aleşi în două tururi. Şi la un moment dat s-a întâmplat ceva şi am ajuns cu primarii într-un singur tur. Deci, ceea ce face omul, cred că poate şi desface", a punctat Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.