Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parohia Butoiu de Sus din județul Dâmbovița s-a înfrățit cu Parohia San Antonio din Texas

facebook.com
Biserica

Parohiile românești Butoiu de Sus din județul Dâmbovița și San Antonio din statul american Texas s-au înfrățit printr-un protocol încheiat luna trecută în prezența Părintelui Mitropolit Nicolae și a Arhidiaconului Mihail Bucă.

Copiii din grupul de cateheză al parohiei dâmbovițene au confecționat și le-au trimis ortodocșilor români din America mărțișoare, semne de carte și figurine cu motive tradiționale românești, potrivit basilica.ro.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Acestea au ajuns în Texas prin intermediul Părintelui Arhidiacon Mihail Bucă și al psaltului Andrei Beneș, care au participat la sărbătoarea Sfântului Ioan Casian, hramul Parohiei din San Antonio.

Cei doi i-au predat Părintelui Paroh Valentin Ilieș și o plachetă, un act de înfrățire semnat de Părintele Paroh Ștefan Nica de la Butoiu de Sus și o planșă tematică a proiectului.

Parohul din Texas a semnat actul de înfrățire în prezența Părintelui Mitropolit Nicolae al celor Două Americi.

Cele două parohii au desfășurat zilele trecute cea mai importantă activitate din Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”: o întâlnire pe Zoom. Copiii s-au cunoscut, au împărtășit idei și experiențe și au prezentat mici momente artistice.

În cadrul proiectului, s-au pus și bazele unui parteneriat social-filantropic. Prima activitate se va desfășura înainte de Sfintele Paști, informează pagina de Facebook a Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” din Arhiepiscopia Târgoviștei.

În Arhiepiscopia Târgoviștei sunt 55 de parohii înscrise în concursul catehetic dedicat anului omagial al pastorației românilor din afara României.

Acestea s-au înfrățit cu parohii românești din toată lumea: 17 din Spania, 14 din Italia, șase din Germania, trei din Belgia, câte două din Japonia și Brisbane, Australia, și câte una din SUA, Canada, Elveția, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Ucraina, Serbia și Republica Moldova.

Astfel, peste 1.500 de tineri români din țară și diaspora s-au reunit sub umbrela credinței și a Bisericii strămoșești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.