DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Parohia românească din Luton a împlinit zece ani de la înfiinţare: Toți acești ani au fost un răstimp de răbdare pentru biserică

basilica.ro
luton biserica romaneasca

Parohia românească din Luton a împlinit în 13 noiembrie zece ani de la înfiinţare. Aniversarea a fost marcată duminică prin slujirea Mitropolitului Iosif, conform basilica.ro

„Toți acești ani au fost un răstimp de răbdare pentru biserică, căci abia anul acesta s-a reușit obținerea unui lăcaș de cult propriu”, a subliniat IPS Iosif în predica de la Liturghie.

„Însă nu trebuie uitat”, a continuat Părintele Mitropolit, „că atunci când ai preot, ai Biserică – chiar dacă biserica de zid n-o ai. Biserica nu o constituie pietrele, cărămizile de lut, ci pietrele cele vii care suntem noi, care sunteți dumneavoastră”.

În timpul slujbei, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale l-a hirotonit diacon pe Radu Amariei, pe seama parohiei Luton, şi l-a hirotesit duhovnic, pe seama a două misiuni britanice, pe Părintele Cosmin Mureșan.

Părintele paroh Ioan Nazarcu i-a mulţumit ierarhului pentru slujire, după care a îndemnat la urmarea lui Hristos.

„Noi, creștinii ortodocși, avem datoria să-L împărtășim pe Hristos unei lumi care se îndepărtează tot mai mult de El, afundându-se în atâta durere și frământare”.

„Iar singura ieşire, așa cum ne învaţă Cuviosul Sofronie de la Essex, este de a afla în noi înţelepciunea, hotărârea de a nu trăi după ideile acestei lumi, ci de a urma lui Hristos. Să-L urmăm nu din afară, ci lăuntric”, a spus parohul.

Aflat în vecinătatea Londrei, oraşul Luton este recunoscut pe plan local pentru diversitatea religioasă: se găsesc nu mai puţin de cincisprezece moschei, o sută cincizeci de denominaţiuni creştine diferite, două temple hinduse şi o sinagogă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.