Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parteneriat între Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă şi eMag pentru promovarea ideii de sustenabilitate

Twitter
emag

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Cancelariei prim-ministrului, şi platforma eMag anunţă încheierea unui protocol de colaborare prin care se angajează să familiarizeze un număr cât mai mare de oameni cu probleme legate de sustenabilitate prin intermediul instrumentelor de care retailerul online dispune.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului, transmis marţi AGERPRES, clienţii eMag din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Piteşti pot afla despre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, adoptate de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2015, prin Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, prin intermediul infrastructurii easybox dezvoltate de firma de curierat Sameday. Astfel, simbolurile acestor obiective se regăsesc alături de un cod QR care face trimitere pe o pagină web de unde oricine doreşte să afle mai mult se poate informa.

În prezent reţeaua de easybox numără peste 3.600 de unităţi în toată ţara, dintre care 31 sunt autonome energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. Prin intermediul lockerelor autonome sunt promovate Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă 7 şi 13 care se referă la energie curată şi acţiune climatică.

Un barometru de opinie publică realizat în această vară arată că jumătate dintre cetăţeni ar fi auzit de ideea de dezvoltare durabilă, însă doar unu din trei respondenţi susţine că ar şti ce înseamnă.

"Al 17-lea Obiectiv pentru Dezvoltare Durabilă se referă la parteneriate pentru implementarea obiectivelor, ceea ce scoate în evidenţă faptul că avem nevoie de colaborare astfel încât să ne îndreptăm spre acel viitor sustenabil propus prin Agenda 2030. Am inclus acest principiu în Strategia naţională de dezvoltare durabilă şi în întreaga noastră activitate. Mă bucur să avem încă un partener care se alătură mişcării noastre prin care încercăm să facem cunoscute Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă. Aşa cum am stipulat şi în Strategie, vom putea clădi acel viitor durabil doar în momentul în care vom reuşi să creăm la nivelul societăţii o masă critică de oameni care să susţină şi să aplice principiile dezvoltării durabile", a declarat Laszlo Borbely, consilier de stat şi coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

În anul 2015, în cadrul lucrărilor summitului ONU de la New York, a fost adoptată Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Prin acest document ONU a oferit o agendă universală cu obiective clare şi cuantificabile.

"În ultimii ani am făcut paşi importanţi în demersul nostru către un business sustenabil, iar semnarea iniţiativei "Angajament pentru Mediu" alături de alte companii private reprezintă un exemplu în acest sens. Ne bucură când statul şi mediul privat îşi unesc forţele pentru o cauză comună din care nu avem decât de câştigat noi toţi", a spus Iulian Stanciu, preşedinte executiv eMag.

Agenda 2030 include un set de 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) şi un plan de acţiune pe următorii 15 ani, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităţilor, a injustiţiei şi protejării planetei până în anul 2030.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost înfiinţat prin Hotărârea Guvernului nr. 313/2017 şi funcţionează în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului.

Companie românească fondată în 2001, eMag a devenit, în 2022, cel mai valoros brand românesc şi prima companie de e-commerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.