Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parteneriat strategic: Doi ani fără ambasador SUA în România

mark gitenstein mfax

România şi SUA sunt parteneri strategici, dar s-au împlinit deja doi ani de când Statele Unite ale Americii nu au ambasador în România. Ambasada este condusă de însărcinatul de afaceri Dean Thompson. Fostul ambasador al SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat că este "foarte descurajat" de faptul că numirea unui nou ambasador în România durează atât de mult, dar a subliniat că succesorul său va fi un diplomat de carieră.

"Sunt foarte descurajat de faptul că numirea unui nou ambasador durează atât de mult. România merită un nou ambasador cât de curând posibil", a declarat pentru Mediafax Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA la Bucureşti.

Gitenstein a precizat că în cei doi ani de când şi-a încheiat mandatul în România a făcut presiuni pe lângă Administraţia Obama pentru ca aceasta să acţioneze în vederea unei nominalizări.

"Am vorbit cu oficialii implicaţi în procesul de selecţie şi ştiu că se fac progrese pentru a propune pe cineva. Cred că această întârziere este provocată în special de presiunile cauzate de alte activităţi de aici, de la Washington, şi nimic mai mult. Odată ce Administraţia va face o nominalizare, SUA vor trimite acest nume preşedintelui român pentru acord. Dacă preşedintele îşi dă acordul, Administraţia americană va propune numele pentru confirmare Senatului SUA, un proces care va dura câteva luni. E greu de spus cât de mult va dura", a spus Gitenstein.

Fostul ambasador susţine că succesorul său va fi un diplomat de carieră.

Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul de ambasador la Bucureşti pe 14 decembrie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.