Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parteneriatul civil face victime în Guvern. Interzis la declaraţii 'pe persoană fizică' (surse)

gay

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat luni că săptămâna viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil. Venit a două zi după eşecul referendumului, anunţul a stârnit nemulţumirea celor care au votat pentru modificarea Constituţiei, dar şi a unor politicieni. Liviu Dragnea, cel care a promis un asemenea proiect înainte de referendum, pare că s-a răzgândit şi afirmă că discuţia nu este una urgentă.

CITEȘTE ȘI: Informații FALSE care au făcut senzație pe internet. Ce înseamnă de fapt culorile de pe tuburile de pastă de dinți

Ieşirea publică a ministrului Negrescu nu a rămas însă fără urmări pentru acesta. Conservatorii din PSD deja şi-au exprimat nemulţumirea în discuţii informale, acuzându-l pe Negrescu de faptul că ar vrea să-şi facă imagine prin exploatarea unei teme care ar putea face rău partidului.

Totul a culminat cu intervenţia Ancăi Alexandrescu, consiliera premierului Dăncilă. Aceasta gestionează tot ce ţine de comunicare în Guvern şi are ultimul cuvânt în multe situaţii, fiind şi omul de legătură cu Liviu Dragnea. Potrivit unor surse politice, Anca Alexandrescu i-a transmis ministrului Negrescu să nu mai abordeze public subiectul parteneriatelor civile pentru persoane de acelaşi sex, cel puţin până la o decizie clară a partidului.

După anunţul lui Negrescu, peste 16.000 de persoane au semnat, în mai puţin de trei zile, o petiţie intitulată "Suntem impotriva aprobarii parteneriatului civil in Romania (acesta va fi primul pas pentru legalizarea casatoriilor homosexuale (LGBT)".

CITEȘTE ȘI: Cum să stimulezi inteligenţa copiilor: Programul ideal şi tipul de activităţi care dau roade

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că proiectul de lege care vizează parteneriatul civil este al unor organizaţii non-guvernamentale, menţionând că susţine acest proiect, "dar nu mâine".

Marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că proiectul de lege care vizează parteneriatul civil a fost elaborat de jurişti din Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), discutat cu organizaţia ACCEPT şi urmează să fie depus la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.